Buizenzone zet boeren klem

Provincie Groningen laat tientallen boeren zitten die in de knel komen door de buizenzone langs de N33. Dat benadrukten onder andere melkveehouder Wouter Schep uit Holwierde en LTO Noord deze week in de Statencommissie Omgeving en Milieu.

Bedrijven worden volgens de boeren onverkoopbaar nu de provincie geen schadevergoedingen wil uitkeren in de periode voordat Stichting Buizenzone Eemsdelta daadwerkelijk een schop in de grond steekt.

Bedrijven in de Eemsdelta tonen nog geen interesse. Het kan dus nog jaren duren voordat de buizen worden aangelegd. 'Wij vinden het teleurstellend dat gedeputeerde William Moorlag zich achter het juridische aspect verschuilt', zegt Schep.

Uitreidingsplannen

Schep heeft uitbreidingsplannen voor zijn melkveebedrijf. 'We staan voor een duivels dilemma. De melkstal uit 1973 is versleten. Een stap in onze bedrijfsontwikkeling die dat probleem oplost, is op korte termijn beslist noodzakelijk.'

'Maar als de nieuwe bedrijfsgebouwen daarna onmiddellijk tot nihil moeten worden afgeschreven, is dat een onverantwoorde investering', stelt de melkveehouder.

Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Noord

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer