Rabo: financieringsvolume agrosector stabiel

Het financieringsvolume van Rabobank aan de land- en tuinbouwsector is in 2012 vrijwel gelijk gebleven aan voorgaande jaren. In totaal heeft de bank 30,2 miljard euro uitstaan.

De Rabobank vindt dit een goede ontwikkeling gezien de moeilijke economische omstandigheden. 'Groei is niet reëel in deze tijd', zegt Ruud Huirne, directeur food & agri Nederland bij de bank. 'De investeringen blijven op peil. Bedrijven verversen zich en er worden nieuwe kredieten verleend.'

Huirne wijst erop dat het financieringsvolume van bedrijven in een aantal andere sectoren, zoals het MKB of de bouw, niet op peil blijft. Het financieringsvolume geeft een indicatie van de bereidheid van ondernemers en banken om te investeren in een sector.

Nieuwe leningen

In totaal verstrekte Rabobank 3,5 miljard euro aan nieuwe financieringen aan ruim 8000 klanten. Huirne merkt daarbij op 85 procent van de financieringsaanvragen van klanten zijn gehonoreerd.

Daarnaast signaleerde Rabobank dat de agro-ondernemers 3,5 miljard euro stopten in aflossingen.

Spaarvolume

Het spaarvolume van de land- en tuinbouw blijft eveneens stabiel. Daaruit valt af te leiden dat investeringen niet uit de reserves worden betaald. Rabobank ziet ondernemingen liever een bepaald spaarvolume behouden zodat magere jaren kunnen worden opgevangen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer