Nog geen waterproblemen Rivierengebied

Waterschap Rivierenland houdt de waterstanden van Rijn en Waal in de gaten. Vooralsnog voorziet het waterschap geen problemen voor het Rivierengebied.

De uiterwaarden kunnen deze week onder water lopen. Dat is normaal bij dergelijke waterstanden. Uiterwaarden zijn ervoor bedoeld om de rivier meer ruimte te geven bij hoge rivierafvoer. Hierdoor kan het water makkelijker worden afgevoerd.

Voor de tijd van het jaar zijn deze hogere waterstanden en daarmee de kans op onderlopende uiterwaarden, echter wel bijzonder. In de winterperiode komt dit vaker voor, maar in de zomerperiode niet.

Maatregelen

Het waterschap houdt de (zomer-)dijken rondom de polders nauwlettend in de gaten. En neemt zo nodig maatregelen om wateroverlast bij boeren te voorkomen. Indien er aanvullende maatregelen nodig zijn, communiceert het waterschap hier tijdig over.

Waterschap Rivierenland raadt mensen aan om de berichtgeving op website en de actuele waterstanden in de gaten te houden. De actuele waterstanden zijn terug te vinden op de website.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer