De+Lugt+nieuwe+voorzitter+Cosun
© Cosun

De Lugt nieuwe voorzitter Cosun

De ledenraad van Royal Cosun heeft Dirk de Lugt gekozen als toekomstig opvolger van de huidige voorzitter van de raad van beheer Jos van Campen.

De ledenraad van Cosun stemde gisteren unaniem in met de voordracht. De opvolging zal over een jaar plaatsvinden tijdens de jaarvergadering van Cosun. Dirk de Lugt is sinds 2003 lid van de raad van beheer.

Jos van Campen is vanwege zijn betrokkenheid bij het Europees suikerbeleid herkozen voor de periode van één jaar. Hij trad in 2003 aan als voorzitter van de raad van beheer. In 2014 is hij niet meer herkiesbaar vanwege de maximaal toegestane statutaire zittingsduur.

Inwerken

Het komende jaar gaat De Lugt zich inwerken in zijn nieuwe functie. Naar verwachting zal hij op termijn ook andere functies van Van Campen overnemen die gekoppeld zijn aan het voorzitterschap van Cosun.

Dirk de Lugt is 51 jaar en akkerbouwer op Texel. Hij heeft samen met zijn broer, zoon en neef een bedrijf in maatschap met als neventak rosékalveren.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  8° / 4°
  20 %
 • Maandag
  6° / 4°
  70 %
 • Dinsdag
  9° / 3°
  70 %
Meer weer