ABN Amro: groei sierteelt in Oost-Europa

De grootste groeimogelijkheden voor de sierteeltsector liggen in de export naar Oost-Europa, vooral naar Rusland. In de sierteelt groeit het belang van het ondernemerschap, doordat kwekers zich meer op de afzet richten.

Dat meldt ABN Amro in de sectorrapportage 'Visie op Agrarisch'. De marktontwikkelingen worden in 2013 bepaald door de economische ontwikkelingen in de afzetlanden, de euro- en dollarkoers en de weersomstandigheden.

Op de langere termijn verwacht ABN AMRO een toename van de marktomvang. De grootste groeimogelijkheden liggen in de export naar Oost-Europa, vooral naar Rusland.

Ketens

Er zullen volgens ABN Amro in de sierteelt gesloten ketens ontstaan, waarbij alle schakels in de keten inzicht krijgen in productinformatie, verkoopcijfers, marges en derving. De potentie van deze ontwikkeling is erg groot: meer omzet, hogere marges en lagere kosten.

De bedrijfsstructuur wordt versterkt door schaalvergroting, specialisatie en een intensievere samenwerking op het gebied van productie, logistiek en verkoop. Specialiteiten en noviteiten zijn van belang in de assortimentskeuze. De markt blijft grillig wat betreft volumes, variëteiten en inwisselbaarheid van producten.

Groothandel

ABN AMRO verwacht dat de consolidatie in de branche, door margedruk de komende jaren versneld doorzet.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer