Egypte+krijgt+graanschuren+goed+vol
© NAJK

Egypte krijgt graanschuren goed vol

Egypte kan dit jaar een goede graanoogst tegemoet zien. Naar verwachting kan het land 70 procent van de benodigde hoeveelheid zelf produceren, waardoor het veel minder hoeft in te voeren. Dat meldt premier Hisham Kandil zaterdag.


Egypte importeert normaal ongeveer 10 miljoen ton graan per jaar. Nu hoeft het waarschijnlijk maar 4 tot 5 miljoen ton te importeren. 'We zijn dit jaar naar verwachting voor 65 tot 70 procent zelfvoorzienend', stelt Kandil.

Sinds de politieke onrust ruim twee jaar geleden begon, blijven buitenlandse toeristen en investeerders weg en teert het land in op zijn reserves aan buitenlandse valuta om de importen te betalen.

ANP

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  3° / -2°
  20 %
 • Maandag
  4° / 2°
  40 %
 • Dinsdag
  4° / 0°
  10 %
Meer weer