Grote+graanopslag+voor+Agrifirm
© Graansloot

Grote graanopslag voor Agrifirm

Samen met Graansloot Kampen bouwt coöperatie Agrifirm in Kampen een grote graanopslag met een uiteindelijke capaciteit van 130.000 ton.

Agrifirm Plant vernieuwt de graanlogistiek en kiest voor het centraliseren van de graanopslag. Op termijn bouwt de coöperatie het aantal graanpanden en vestigingen af. Wel blijft het voor graantelers mogelijk om op in totaal 50 locaties graan af te leveren.

De nieuwe graanopslag komt aan de Zuiderzeehaven in Kampen. Volgens planning realiseert Graansloot voor komende oogst een opslagcapaciteit van 65.000 ton, over de resterende capaciteit kan Agrifirm een jaar later beschikken.

Vlakloodsen en silo's

Voor de opslag van graan wordt aan de haven in een oppervlakte van 2 hectare bebouwd met 15 meter hoge vlakloodsen en in totaal 18 graansilo's. Graansloot en Agrifirm gaan voor de graanopslag een langdurige samenwerking aan.

Weer

 • Maandag
  4° / -1°
  20 %
 • Dinsdag
  5° / 0°
  40 %
 • Woensdag
  5° / 0°
  20 %
Meer weer