LTO Gelderland blij met geld verkaveling

'Een prima besluit van de provincie, waar we erg blij mee zijn. Dit is positief voor de landbouw en voor het landelijk gebied in Gelderland', reageert Peter Schrijver op het besluit van de provincie om 300.000 euro beschikbaar te stellen aan Stichting Effectief Verkavelen in Gelderland (STEVIG).

STEVIG gaat verkavelingsprojecten aanjagen, die leiden tot een betere structuur voor de grondgebonden landbouw in Gelderland. Volgens Peter Schrijver, bestuurslid van LTO Noord Gelderland en voorzitter van STEVIG, is de verkavelingssituatie een bron van zorg.

'Elk jaar zetten we flink in op kavelruil om de landbouwstructuur te verbeteren. Maar dat is niet genoeg. Ondanks deze inspanningen zien we dat het aantal kavels per agrarisch bedrijf toeneemt en de omvang van de kavels afneemt.'

'Meer hectares ruilen'

'Deze slechte verkaveling moet stoppen. We willen meer hectares per jaar ruilen en we willen dat verkavelingsprojecten sneller worden uitgevoerd'.

Daarom heeft LTO Noord STEVIG opgestart. Tot en met 2015 ondersteunt de provincie de stichting met 300.000 euro. LTO Noord heeft de ambitie om ieder jaar drie tot zes projecten te starten, waarbij ze voor 7.000 hectare de verkaveling wil verbeteren.

Aanpakken

Schrijver benadrukt dat de boeren in het gebied zelf de verkaveling moeten aanpakken. 'Het moet hun eigen plan zijn. Wij bieden ondersteuning om het te realiseren.'

Dat doet LTO Noord Gelderland samen met DLG, Kadaster en Projecten LTO Noord.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer