Staphorst doet PAS teniet

LTO Noord Staphorst is niet te spreken over het feit dat gemeente Staphorst voorwaarden verbindt aan het verkrijgen van een bouwblok van 2 hectare.

Volgens het ontwerpbestemmingsplan buitengebied moet worden aangetoond dat er geen gevolgen zijn voor de instandhoudingsdoelstelling van een Natura 2000-gebied als gevolg van ammoniakdepositie.

De afdeling vindt deze voorwaarde overbodig. De bepaling hoort niet thuis in het ruimtelijk afwegingskader van het bestemmingsplan.

Ontwikkelruimte

‘Hier wordt voorbijgegaan aan het toetsingskader van provincie Overijssel’, stelt voorzitter Wout Van Dalfsen.

‘Op dit moment wordt gewerkt aan de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS) wat ontwikkelruimte gaat bieden voor de landbouw. Het gemeentelijk beleid doet alle perspectief die de PAS gaat bieden teniet.’

Sleufsilo's

De afdeling is wel blij dat gemeente Staphorst naar aanleiding van opmerkingen van de afdeling het ontwerpbestemmingsplan ook op bepaalde punten heeft aangepast.

De gemeente maakt het namelijk mogelijk om sleufsilo’s, kuilvoerplaten en mestsilo’s aangrenzend aan het bouwvlak toe te staan. ‘Dat scheelt nogal’, zegt Van Dalfsen. ‘Zo blijft er meer ruimte voor ontwikkeling.’

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer