Transportdocument VVL wordt aangepast

Op het transportdocument (VVL) staat per 1 mei 2013 geen vakje meer met daarin een verklaring dat het bloedonderzoek op Ziekte van Aujeszky (ZvA) en blaasjesziekte (SVD) heeft plaatsgevonden.

Transportdocument+VVL+wordt+aangepast
© jan anninga

Dat heeft tot gevolg dat varkenshouders op een andere manier moeten aantonen dat zij voldoen aan de viermaandelijkse PVV-verplichting van bloedonderzoek op SVD en ZvA als zij een exportcertificaat aanvragen.

In plaats van een transportdocument met de verklaring kan de varkenshouder de bloeduitslagen van het laboratorium laten zien.

Bloedmonsters

Het aantal bloedmonsters blijft drie monsters ZvA en SVD per vier maanden. Productschap Vee en Vlees (PVV) ziet toe op de naleving hiervan. Als een varkenshouder een stal- of klepkeuring aanvraagt, dient die voortaan de bloeduitslagen van het vorige en huidige trimester te tonen.

De verzamelcentra ontvangen van PVV aan het begin van een nieuw trimester een overzicht van alle unieke bedrijfsnummers (UBN) die hebben voldaan aan de verplichtingen voor ZvA en SVD.

Exportcertificering

Dit overzicht is in te zien door de NVWA-dierenarts ten behoeve van de exportcertificering. Als een bij het PVV geregistreerde handelaar de gegevens voor zijn klanten bijhoudt, kan deze aan het begin van een nieuw trimester een lijst met UBN’s van zijn klanten bij het PVV indienen.

PVV koppelt terug welke UBN’s hebben voldaan aan de monitoringsverplichtingen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  10° / 6°
  95 %
 • Zondag
  11° / 7°
  85 %
 • Maandag
  12° / 9°
  90 %
Meer weer