Promotie+rundvlees+belangrijker+dan+keurmerk
© Marcel Bekken

Promotie rundvlees belangrijker dan keurmerk

Transparantie en het promoten van de goede kwaliteiten van de Nederlandse vleesveehouderij zijn belangrijker dan een keurmerk aan een stukje rundvlees hangen.

Dat was de conclusie die gisteren werd getrokken tijdens een symposium over Nederlands geproduceerd rundvlees.

Het symposium was georganiseerd door LTO-stagiaire Ellen Daanje. Zij onderzocht in opdracht van vakgroep Vleesveehouderij de mogelijkheden om Nederlands geproduceerde rundvlees beter te vermarkten.

Niet verdedigen

‘Be good and tell it’, is volgens Guus Laeven van Federatie Vleesveestamboeken Nederland de manier om het Nederlandse rundvlees te promoten.

‘Ga niet verdedigen, maar vertel de consument waar de vleesveehouderij goed in is', zegt de nieuwe voorzitter van de federatie.

Dierenwelzijn

Nederland importeert veel vlees uit Duitsland, België, Groot-Brittannië en Ierland. Toch scoort Nederland beter als het gaat om dierenwelzijn: hier wordt verdoofd gecastreerd en onthoornd, kalveren blijven bij de koe, dieren worden gehouden op stro en grazen in weilanden en natuurgebieden in Nederland. Dit is vaak niet het geval in het buitenland.

Tijdens het onderzoek van Daanje kwam naar voren dat Nederlands rundvlees een goed imago heeft onder de consumenten.

? Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, vakkatern Veehouderij

Weer

  • Dinsdag
    17° / 2°
    20 %
  • Woensdag
    13° / 4°
    30 %
  • Donderdag
    9° / 4°
    40 %
Meer weer