Prijsindex+rundvlees+in+Belgi%C3%AB
© Marcel Bekken

Prijsindex rundvlees in België

De Belgische landbouworganisaties ABS, Boerenbond en FWA, verenigd in Agrofront, willen samen met de retail een prijsindex voor rundvlees naar Frans voorbeeld.

Deze index, opgemaakt door de Federale Overheidsdienst Economie, zal de evolutie van de voederkosten en verkoopprijzen van kwaliteitsrundvlees weergeven. In de loop van januari zal deze index voor het eerst worden gepubliceerd, meldt Vilt.be.

Beter prijzen

Agrofront rekent hiermee op betere rundveeprijzen. De landbouworganisaties zullen telkens overleggen met de distributiesector als er onbalans ontstaat tussen de productiekosten en afzetprijzen van de runderen.

Inspanningen

‘De (gunstige) invloed op de prijsvorming is met andere woorden afhankelijk van de concrete inspanningen die de andere schakels in de rundvleesketen willen doen wanneer de marge van de vleesveehouder onder druk komt te staan’, stelt Agrofront.

Begin januari komt het ketenoverleg opnieuw samen om verder te onderhandelen over een prijscorrectie voor rundvee.

Weer

 • Zondag
  22° / 14°
  20 %
 • Maandag
  18° / 15°
  60 %
 • Dinsdag
  18° / 14°
  20 %
Meer weer