Britse+veehouders+begraven+dieren+zelf
© telegraph.co.uk

Britse veehouders begraven dieren zelf

Britse veehouders mogen dieren die zijn omgekomen door de extreme weersomstandigheden op hun bedrijf begraven of verbranden. De Britse regering geeft hiervoor toestemming.

De omvang van de catastrofe die een groot aantal Britse veehouders trof, wordt steeds duidelijker.

Duizenden schapen en lammeren kwamen om tijdens de sneeuwstormen die verschillende delen van Groot-Brittannië troffen. Ook koeien en paarden worden nu dood onder de sneeuw vandaan gehaald.

Lammeren

De sneeuwstormen kwamen net in de aflammertijd wat de verliezen flink laat oplopen. Hoe groot het aantal dode dieren is, is moeilijk in te schatten, zegt veehouder Emyr Jones uit Wales. 'Pas als de sneeuw smelt, weten we wat de verliezen zijn.'

Om de boeren tegemoet te komen, heeft de regering verschillende noodmaatregelen afgekondigd waaronder het begraven of verbranden van dieren op het bedrijf.

Geen oplossing

Volgens de Engelse boerenbond NFU is dat echter geen oplossing. 'Het is onmogelijk om zulke grote aantal dieren op het bedrijf te begraven', zegt een woordvoerder. NFU wil dat de regering de dode dieren ophaalt.

De regering gaat ook soepeler om het rijtijden van vee en het gebruik van rode diesel voor boeren die helpen de weg vrij te maken.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  14° / 9°
  30 %
 • Zondag
  13° / 13°
  90 %
 • Maandag
  13° / 9°
  20 %
Meer weer