Herstel van tarwenoteringen

De tarwenoteringen in het westen van de Europese Unie laten forse stijgingen zien. De stijging van de gerst- en maïsnoteringen zijn aanzienlijk lager.

Ook op de internationale markten is een verder herstel van de tarwenoteringen waar te nemen, dit met uitzondering van Argentinië. Dat blijkt uit het weekbericht granen van Productschap Akkerbouw.

Lage temperaturen

De uitvoer van tarwe uit de Europese Unie blijft uitstekend verlopen. In de periode 1 juli tot en met 26 maart 2013 is er ruim 4,6 miljoen ton meer uitgevoerd dan in dezelfde periode van het seizoen 2011/12.

De temperaturen in bijna geheel Europa zijn aanzienlijk lager dan gebruikelijk. Vooralsnog heeft dat geen gevolgen voor de wintergranen. De inzaai van zomergranen levert wel problemen op.

Voorraden laag

OECD in Parijs verwacht een stijging van de wereld tarweconsumptie. Dit mede als gevolg van een toename van de wereldbevolking en de verwachte economische groei in Afrika, China in India.

De wereldtarwe voorraden zijn volgens OECD relatief laag. Zelfs bij een uitstekende tarweoogst de komende jaren zullen de noteringen niet dalen tot het niveau van enkele jaren geleden, zo is de verwachting.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer