Sterke schommelingen op tarwemarkt

De tarwenoteringen in de Verenigde Staten en Canada stegen deze week, terwijl de graanmarkten in Argentinië en Australië juist minder noteerden voor tarwe.

Kenmerk van de internationale tarwemarkt deze week zijn opnieuw de sterke schommelingen van de noteringen. In de Verenigde Staten stegen de termijnmarkt voor tarwe aanvankelijk fors.

Op donderdag echter daalden de noteringen weer vanwege winstneming van speculanten en tegenvallende tarwe-exporten. Ten opzichte van vorige week nam de export af van 888.500 ton naar 484.500 ton tarwe.

Voldoende neerslag

De groeiomstandigheden voor wintertarwe in de Verenigde Staten en Oekraïne zijn goed vanwege voldoende neerslag. De autoriteiten in Rusland zeggen dat de wintergranen er beter dan gemiddeld bijstaan.

Analisten hebben echter twijfels omdat er veel droogte is in Rusland.

Interventievoorraden

Rusland heeft inmiddels bijna 2,5 miljoen ton maaltarwe verkocht uit interventievoorraden. Volgens het weekbericht granen van Productschap Akkerbouw bedraagt de officieuze graanvoorraad in Rusland ongeveer 20,4 miljoen ton.

Dat is 8,6 miljoen ton minder dan in maart 2012.

Egypte

Egypte verwacht een tarweoogst van 10,5 miljoen ton. Dat is 7 procent meer dan vorig seizoen. Deze oogst betekent dat Egypte slechts 10,5 miljoen ton tarwe moet invoeren.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
Meer weer