NEPG: 'Verkeerd sentiment aardappelmarkt'

De neergaande aardappelprijzen zijn volgens de North-Western European Potatogrowers (NEPG) niet in lijn met de historisch lage voorraadcijfers.

In een persbericht noemt NEPG de neerwaartse tendens van het prijsniveau opvallend. De organisatie vindt dat sprake is van een verkeerd marktsentiment.

NEPG vertegenwoordigt aardappeltelers in Nederland, België, Duitsland, Groot-Brittannië en Frankrijk. In het betreffende teeltgebied zijn de aardappelvoorraden laag na de matige oogst van 2012 en de aanvankelijk goede vraag van de verwerkende industrie.

Laagste voorraadcijfers

België bericht over de laagste voorraadcijfers in de laatste tien jaar. Groot-Brittannië importeert al het hele seizoen grote hoeveelheden aardappelen voor de versmarkt en verwerkende industrie.

In vergelijking met andere jaren is er volgens NEPG ook Europees gezien minder vrij product beschikbaar. In Duitsland is slechts 8 tot 12 procent van de aardappelen nog vrij.

Vroege aardappelen

De eerste signalen uit Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië laten zien dat het poten van vroege verwerkingsaardappelen al achter ligt op het schema vanwege het natte en koude weer.

Onder meer in Nederland wordt het areaal voor 2013 3 procent lager ingeschat, stelt NEPG.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer