LTO-voorman Siemen Ruiter geridderd

Voorzitter Siemen Ruiter van LTO Noord Noord-Holland is vanochtend benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau vanwege zijn grote verdiensten voor de land- en tuinbouworganisatie.

LTO%2Dvoorman+Siemen+Ruiter+geridderd
© John Oud


Ruiter kreeg de versierselen opgesteld door burgemeester Frank Streng van Medemblik. Dat gebeurde tijdens de Dag van LTO Noord Noord-Holland in Venhuizen.

Siemen Ruiter (64) is jarenlang als bestuurder betrokken bij onder meer LTO Noord, Proeftuin Zwaagdijk, Stivas West-Friesland, het Clusius College en Agriboard/Greenport Noord-Holland Noord.

Samen met zijn broer is hij eigenaar van Coöperatieve Onderneming Ruiter (COR), een witlofteeltbedrijf in Wervershoof.

Netwerk

Ruiter voert een sterke lobby om de landbouw op de kaart te zetten. Zijn politieke netwerk strekt zich uit van de provincies tot Den Haag en Brussel. Zijn missie is de vorming van één landbouworganisatie in Nederland. Dat herhaalde hij vanochtend nogmaals.

Al op jonge leeftijd zette Ruiter zich in voor het veilingwezen. Op 26-jarige leeftijd was hij bestuurslid van groenteveiling De Tuinbouw in Grootebroek. Op 36-jarige leeftijd werd hij voorzitter van de nieuwe fusieveiling tot aan het ontstaan van The Greenery in 1997.

Deze fusie ziet hij als één van zijn zwaarste bestuurlijke opdrachten.

Stivas

Ruiter betekende ook veel voor Stivas (Stichting ter verbetering van agrarische structuur in Noord-Holland), door met aandacht voor natuur, landschap en milieu de agrarische structuur in Noord-Holland te verbeteren.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  22° / 12°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 11°
  50 %
 • Woensdag
  18° / 8°
  30 %
Meer weer