Kuhn Altis 2002 gaat met de tijd mee

Op de SIMA-stand van Kuhn werden 56 machines getoond, waarvan 25 nieuwe. Kuhn toonde onder andere de Altis 2002, een gedragen spuit met een tankinhoud van 2.000 liter.

Kuhn+Altis+2002+gaat+met+de+tijd+mee
© hendrik begeman

Er is keuze uit verschillende spuitboomvarianten: een tweedelige aluminium boom tot een werkbreedte van 28 meter of een driedelige boom met een diagonaal stangenstelsel tot 24 meter.

Als een interessante optie noemde Kuhn de combinatie met de nieuwe PF Fronttank in een 1.000 of 1.500 liter uitvoering. Dit maakt dat in totaal tot 3.500 liter is mee te nemen. Dat maakt de Altis 2002 tot een prijsgunstig alternatief voor een getrokken of zelfrijdende spuit.

Striger

Een al eerder geïntroduceerde machine is de Striger, een machine voor de striptill-methode. Bij die methode zijn in een maïs- of graanstoppel stroken zaaiklaar te maken voor teeltmethoden zonder kerende grondbewerking.

Het idee is stroken te bewerken die vervolgens met gps-aansturing in te zaaien. Gelijk biedt het de mogelijkheid kunst- of drijfmest mee te injecteren. Daarvan had Kuhn op de Sima een opstelling gemaakt.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer