Case+IH%3A+nieuwe+Maxxum+CVX+EP+trekker
© hendrik begeman

Case IH: nieuwe Maxxum CVX EP trekker

Case IH kwam met drie nieuwe Maxxum CVX EP trekkers naar de Sima landbouwbeurs in Parijs. Het zijn 4-cilinder trekkers met vermogens van 110 tot 163 pk.

De toevoeging EP staat voor Efficiënt Power, wat betekent dat met behulp van het APM (Automatisch Power management) het motorvermogen automatisch afneemt als minder vermogen wordt gevraagd.

CVT-transmissie

Als transmissie hebben ze een CVT traploze variabele transmissie. Kenmerkend is de techniek van de dubbele koppeling, die werkt op de twee voorwaartse en de achteruit versnellingen en op de omkeerkoppeling.

Met het principe van de dubbele koppeling wordt een volledig traploze overbrenging tot stand gebracht van 0 tot 50 kilometer per uur. De moderne elektronica maakt het mogelijk deze koppelingen ongemerkt te schakelen zodra de toerentallen gelijk zijn.

Farmall

In navolging van de vorig jaar geïntroduceerde Farmall-modellen is er nu ook de Farmall U Pro, met drie trekkers van 95, 105 en 115 pk. Voor ons land is dit volgens Case IH een welkome aanvulling voor de akkerbouw en de veehouderij.

De trekkers hebben een 4-traps powershift met 32 versnellingen voor- en achteruit. De aftakas heeft vier toeren en de fronthef is geïntegreerd in het frame. Met zijn 4-toeren aftakas is dit een allround trekker voor de landbouw.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  11° / 6°
  10 %
 • Zondag
  7° / 4°
  30 %
 • Maandag
  6° / 3°
  70 %
Meer weer