Trioliet goedkope zelfrijdende voermenger

De Smartrac 1000 VL is met een prijs van 85.000 euro, volgens Jeroen Meijerink van Trioliet, de goedkoopste zelfrijdende voermengwagen die op de markt is. Trioliet presenteerde de Smartrac op de Sima landbouwbeurs in Parijs voor het eerst aan het Franse publiek.

Trioliet+goedkope+zelfrijdende+voermenger
© nieuwe oogst

De Smartrac ziet er van de voorkant uit als een trekker zonder voorwielen en met een uit de kluiten gewassen cabine. De ruime cabine is nodig omdat de zitting, het stuur en de bedieningspanelen op een draaischijf zijn gemonteerd.

Na het draaien krijgt de bestuurder zicht op de 10 kuubs mengbak, de verticale vijzel en het telescopische snij-laadsysteem. Door de glazen achterband van de cabine, het glas in het dak en de opening in de mengbak kan het zicht bij het laden bijna niet beter zijn.

Wendbaar

'Met de Smartrac richt Trioliet zich op bedrijven met 50 tot 120 melkkoeien. De zelfrijder is te koop vanaf 75.000 euro. Een getrokken voermengwagen met een inhoud van 10 kuub kost zo’n 40.000 euro en dan heb je ook nog een trekker nodig’, zegt Meijerink.

De zelfrijdende voermengwagen heeft een hoogte van 2,65 meter. Daardoor is de machine geschikt voor lage stallen. Daar komt bij dat de Smartrac compact en wendbaar is. De mengwagen heeft een lengte van 7,60 meter en een breedte van 2,55 meter.

Voerstructuur

De Smartrac is geschikt voor kuilen tot 4,50 meter hoogte. Het telescopische snij-laadsysteem laat een gladde en schone kuilwand achter, terwijl de voerstructuur tijdens het laden behouden blijft. De Smartrac heeft een 76 pk motor.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Maandag
    18° / 5°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    45 %
  • Woensdag
    23° / 11°
    60 %
Meer weer