Wakker Dier kraakt nieuwe kip in supers

Geen dier- en milieuorganisatie is positief over het akkoord tussen pluimveesector en supermarkten om de gangbare kip te vervangen voor diervriendelijker geproduceerd kippenvlees.

Wakker+Dier+kraakt+nieuwe+kip+in+supers
© Wakker dier

Dat zegt Wakker Dier die 'verbaasd en teleurgesteld' is over het nieuws dat de supermarkten vandaag met de pluimvee-industrie naar buiten brengen.

Flauwekulsaus

'Afgelopen zomer beloofden de supermarkten (CBL) in de toekomst enkel varkens- en kippenvlees met minimaal 1 ster van het Beter Leven kenmerk in het schap te gaan leggen. Vandaag is deze belofte teruggebracht tot een 'plofkip in flauwekulsaus': zonder Beter Leven ster.'

Volgens de organisatie krijgen de 'nieuwe kippen' helemaal niet zoveel meer ruimte dan nu het geval is. Wakker Dier zegt dan ook onverminderd campagne te blijven voeren voor een 'plofkip-vrij' schap in 2015, vooral gericht op de grootste plofkipverkopers Albert Heijn en Jumbo.

Beter Leven

Wakker Dier wil dat supermarkten overstappen op kip met 1 ster van het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming. Deze kip groeit langzamer en heeft daarom veel minder last van de welzijnsproblemen en heeft daardoor minder antibiotica nodig.

Ook heeft deze kip meer ruimte en een overdekte uitloop.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer