Vechtstromen toch naar zeven zetels

Het nieuwe waterschap Vechtstromen telt niet negen maar zeven geborgde zetels. Waterschappen Velt en Vecht en Regge en Dinkel hebben de bestuurssamenstelling van het gefuseerde hoofdbestuur aangepast.

Aanleiding is een amendement van Provinciale Staten van Drenthe die het geborgde zeteltal terugbracht willen zien. Zeven geborgde zetels, het wettelijke minimum, verhogen volgens PS van Drenthe het democratisch gehalte.

Van die zeven geborgde zetels, op een totaal van 27 zetels, komen er dan drie toe aan de landbouw, drie aan het overig bedrijfsleven en een aan natuur.

Aan duigen

Oorspronkelijk kon de landbouw rekenen op vier geborgde zetels. Die opzet viel aan duigen door het besluit in Drenthe.

Eerder stemde een nipte meerderheid in PS van Overijssel al wel in met de oorspronkelijke opzet. Een amendement voor zeven geborgde zetels haalde het daar net niet.

Statuten

Om de fusie per 1 januari 2014 toch van kracht te laten worden, hebben de hoofdbesturen van de twee fuserende waterschappen de concept-statuten aangepast.

Die stukken moeten nog wel worden voorgelegd aan de provinciebesturen van Overijssel en van Gelderland, waar een klein deel van het werkgebied ligt.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer