PvdD bezorgd over megastal bij Groningen

De Partij voor de Dieren (PvdD) in gemeente Groningen wil duidelijkheid over de eventuele komst van een megastal bij de stad Groningen. De partij heeft hierover vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.

Een bedrijf aan de Winschoterweg zou willen uitbreiden van vierhonderd naar achthonderd koeien. De melkveehouderij staat op de lijst van tien bedrijven waarmee provincie Groningen in gesprek blijft over een mogelijke uitbreiding. Groningen liet vorige week weten voor de andere bedrijven met uitbreidingsplannen het 300 NGE-moratorium te blijven handhaven.

De Partij voor de Dieren wil weten hoe het zit met weidegang, de verkeersveiligheid en de natuur in het gebied.

Poelkikker

Ten noorden van de Winschoterweg komt de zwaar beschermde poelkikker voor, stelt de Partij voor de Dieren. De waterkwaliteit is er relatief hoog en mede als gevolg van kwel is het aantal soorten waterplanten zeer divers.

Luchtwassers

PvdD-fractievoorzitter Gerjan Kelder: 'Nog meer koeien betekent nog meer ammoniakuitstoot. Dat is een directe bedreiging voor het dieren- en plantenleven in de omgeving. Ik wil weten wat deze ondernemer daaraan denkt te kunnen doen. Luchtwassers dan maar? Enorm energieverslindend!'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer