China biedt kansen voor varkenshouderij

Er is in China grote behoefte aan investeringen in de gehele varkensketen. Voor de Nederlandse varkenshouderij liggen hier volop kansen.

China+biedt+kansen+voor+varkenshouderij
© Vlaggen.nl

Dat stellen onderzoekers van het Landbouw Economisch Instituut (LEI) van Wageningen UR.

Investeringen zijn onder meer nodig door het toenemende gemiddelde inkomen van de Chinese consument, meer aandacht voor voedselveiligheid en een enorme productiviteitsachterstand.

Nederland kan volgens LEI bijdragen aan een duurzamer varkensvleesproductiesysteem door export van producten en door investeringen.

Uitdagingen

De grootste uitdagingen in de ontwikkeling van de varkenshouderij in China zijn ziektebeheersing, productie-efficiëntie en voerefficiëntie.

Om hieraan tegemoet te komen is het - naast technieken voor bijvoorbeeld huisvesting, fokkerij en voer - ook belangrijk bewustwording te bevorderen en hulpmiddelen voor managementondersteuning te bieden, stellen de onderzoekers.

Concept ontwikkelen

LEI adviseert het Nederlandse bedrijfsleven om een concept te ontwikkelen voor kwaliteitsvlees dat onder merknaam verkocht kan worden aan de midden- en hogere klasse, stedelijke Chinese consumenten.

De topsector Agri&Food ontwikkelt dit businessconcept, samen met geïnteresseerde bedrijven, verder.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  19° / 8°
  0 %
 • Zaterdag
  23° / 9°
  0 %
 • Zondag
  21° / 9°
  0 %
Meer weer