AH-winkelier stopt sponsoring ganstrekken

Albert Heijn-ondernemer Frank Scheepers uit Grevenbicht stopt met het sponsoren van het ganstrekken in de Limburgse plaats. Aanleiding is een gesprek met Albert Heijn (AH) en een stortvloed aan negatieve reacties.

Dat laat de ondernemer weten aan supermarkt-vakblad Distrifood.nl. Ook de andere sponsoren van het evenement hebben hun namen van de website van de folkloristische vereniging Gawstrèkkers Beeg af laten halen.

Traditie

Albert Heijn trok vandaag aan de bel bij Scheepers, omdat de ondernemer zich als sponsor had verbonden aan het 'gawstrèkke', oftewel ganstrekken.

Ganstrekken is een traditie in Grevenbicht waarbij ruiters een vooraf gedode en geprepareerde gans proberen te onthoofden, die boven de weg aan de poten is opgehangen.

Kritiek

De sponsoring door een AH-ondernemer leidde tot een storm van kritiek op de Facebook-pagina van Albert Heijn.

De supermarktketen heeft vervolgens in een gesprek met Scheepers duidelijk gemaakt dat sponsoring van een dergelijk evenement niet past binnen het sponsorbeleid van de marktleider.

Het ganstrekken in Grevenbicht gaat, voor zover bekend, nog wel door. Scheepers laat aan Distrifood.nl weten dit jaar niet aanwezig te zijn bij het gebeuren.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer