Windvereniging Zuidelijk Flevoland opgericht

Zo'n honderd bewoners van het buitengebied in Zuidelijk Flevoland, hoofdzakelijk boeren, hebben vrijdagmiddag Gebiedsvereniging Wind Zuidelijk Flevoland opgericht.

Doel van de vereniging is het organiseren en informeren van het gebied in het kader van de herstructurering van windenergie. De vereniging behartigt de belangen van haar leden op het gebied van windenergie.

Aan provincie Flevoland is 1.370 megawatt windenergie toegewezen door het rijk. Nu staat er ongeveer 600 megawatt aan windenergie opgesteld. Bedoeling is om met de helft van het aantal windmolens 2,5 keer meer energie te produceren.

Opschaling

Zowel moleneigenaren als niet-moleneigenaren worden betrokken bij de opschaling van windenergie. 'Onze eerste taak is zoveel mogelijk leden te krijgen voor de gebiedsvereniging', zegt interim-voorzitter Wim Veldboom.

De bedoeling is dat op termijn oude molens worden gesaneerd en nieuwe gebouwd, in clusters. Waar deze moeten komen is nog onduidelijk.

Bijeenkomst

Er vindt morgenavond een bijeenkomst in Oostelijk Flevoland plaats met als doel om te komen tot de oprichting van een Gebiedsvereniging Wind in dit deel van Flevoland.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer