Wageningen UR van start in Singapore

Wageningen UR en Nanyang Technological University (NTU) in Singapore gaan samenwerken bij onderwijs en onderzoek op het gebied van voeding en voedseltechnologie gericht op de Aziatische markt.

Voeding en voedseltechnologie is recent aangemerkt als een van de prioriteitsgebieden in Singapore. NTU en Wageningen UR willen hierop inspelen door middel van het opzetten van een gezamenlijk opleidingsprogramma voor bachelor- en masterstudenten en voor promotieonderzoekers.

Het is de bedoeling om in september van dit jaar te starten met een zogenaamde minor (een blok van samenhangende vakken) in Singapore en werkenderwijs te komen tot de invulling van een gemeenschappelijk bachelor-, master- en PhD-programma rond voeding en voedingstechnologie.

Ondertekening

Bestuursvoorzitter Aalt Dijkhuizen van Wageningen UR en Bertil Andersson, president van de NTU ondertekenden vanmorgen een intentieovereenkomst om tot samenwerking te komen.

De ondertekening vond plaats in het bijzijn van de Koningin, Prins Willem Alexander, Prinses Máxima en de ministers Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) en Frans Timmermans (Buitenlandse Zaken).

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer