Kritiek op effect van Grüne Woche

De Nederlandse overheid zou geen geld meer moeten steken in deelname aan de Grüne Woche in Berlijn. Het is namelijk een beurs die bijdraagt aan ‘excessieve voedselconsumptie’ in rijke landen.

Dat standpunt heeft de Partij voor de Dieren neergelegd in de Tweede Kamer. Woordvoerder Esther Ouwehand baseerde zich daarbij op uitlatingen van de wereldvoedselorganisatie FAO.

Meer honger

Vorige week was er in Berlijn een bijeenkomst over voedselzekerheid, bijgewoond door Nederlandse Kamerleden. Een woordvoerder van de FAO waarschuwde dat de honger in de wereld erger zal worden dan verwacht.

Oorzaak daarvan is de overmatige consumptie in rijke landen, die nog steeds toeneemt. Volgens Ouwehand bevordert een beurs als de Grüne Woche die tendens en mag er geen publiek geld uit Nederland in worden gestoken.

Goed besteed

Staatssecretaris Sharon Dijksma (Landbouw) ziet het heel anders. Ze noemt de Nederlandse deelname ‘fantastische promotie’ en ‘goed besteed geld.’ Haar antwoord aan Ouwehand was duidelijk: ‘we gaan volgend jaar weer.’

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
Meer weer