BoerenNatuur+wint+subsidiestrijd
© Boerennatuur

BoerenNatuur wint subsidiestrijd

BoerenNatuur krijgt voor 2012 toch 45.000 euro van provincie Groningen voor kwaliteitsverbetering van de acht Groningse natuurverenigingen. De organisatie maakte met succes bezwaar tegen de afwijzing van de subsidie.

BoerenNatuur diende vorig jaar een bezwaar in bij de provinciale commissie rechtbescherming.

Secretaris Nerus Sytema van BoerenNatuur: 'De late mededeling van provincie Groningen om in de subsidie te snijden, viel ons rauw op het dak. Het kwam erg onverwacht. Als de provincie wil bezuinigen, moet ze dat op tijd aankondigen'.

Bezwaar gegrond

De commissie rechtbescherming verklaarde het bezwaar gegrond. Provincie Groningen liet gisteren weten het advies van de commissie over te nemen.

Sytema spreekt van een 'mooi succesje'. 'We zijn blij dat provincie Groningen het advies van de provinciale commissie rechtbescherming overneemt en alsnog subsidie geeft.'

Subsidiekraan

De secretaris verwacht dat provincie Groningen de subsidiekraan voor kwaliteitsverbetering van de agrarische natuurverenigingen (ANV's) volgend jaar wel dichtdraait.

'Sommige ANV's zullen minder actief zijn met vernieuwingen. Andere verhogen de contributie. Dat is jammer, maar niet dramatisch.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  5° / 0°
  70 %
 • Zaterdag
  6° / 3°
  90 %
 • Zondag
  5° / 3°
  60 %
Meer weer