Dijksma: provincies doen aanbod EHS

EZ-staatssecretaris Sharon Dijksma wil komend voorjaar een brief naar de Tweede Kamer sturen met de kaders en ambities voor de robuuste Ecologische Hoofdstructuur (EHS). Dat schrijft ze aan de Tweede Kamer.

Op basis van deze kaders en ambities vraagt de bewindsvrouw de provincies om een aanbod te doen op welke manier zij denken tot een robuuste EHS te komen. Volgens Dijksma maakt provincie Overijssel dan ook haar plannen bekend.

Tijdens het vorige kabinet sloten rijk en provincies het bestuursakkoord natuur. Onderdeel daarvan is dat de EHS wordt herijkt en dat de provincies de herijkte variant uiterlijk in 2021 realiseren.

Overijssel

Provincie Overijssel werkt in overleg met gebiedspartijen aan de begrenzing van de herijkte EHS, geeft Dijksma aan.

Volgens Dijksma zet Overijssel bij realisatie van de EHS het beschikbare rijksgeld maximaal in voor realisatie van Natura 2000. Dat geldt ook voor de uitvoering van maatregelen in het kader van de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS).

Geborgd

Verder investeert de provincie zelf ook in realisatie van de EHS. Zo is ruim 40 miljoen euro geïnvesteerd in uitbreiding van bestaande natuurgebieden en ruim 260 miljoen euro voor realisatie van een robuuste EHS, waarmee de Natura 2000-doelen zijn geborgd.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 6°
    20 %
  • Maandag
    11° / 7°
    95 %
Meer weer