Traag internet bedreigt Groninger boer

De beperkte internetcapacititeit in Groningen vormt een bedreiging voor de economische ontwikkeling van de agrosector. Dat stelt LTO Noord Groningen na een peiling onder LTO Noord-leden in de provincie.

Samen met Rijksuniversiteit Groningen en provincie Groningen stelde LTO Noord het onderzoek op. LTO Noord stuurde vragen naar vijftienhonderd leden. Ruim vijfhonderd boeren (30 procent) reageerden hierop.

Meer dan driehonderd boeren (60 procent) verwachten dat een slechte internetverbinding de bedrijfsontwikkeling gaat beperken. In de dagelijkse bedrijfsvoering van boerenbedrijven is internet steeds belangrijker geworden, stelt LTO Noord Groningen.

Breedband

De belangstelling voor breedband is enorm, zegt bestuurder Alma den Hertog. 'Voor commerciële partijen is de aanleg van breedband op het platteland niet interessant.'

Daarom doet LTO Noord een beroep op de overheid om samen met de agrarische sector tot een oplossing te komen voor dit steeds nijpender wordende probleem.

Platteland

LTO Noord wil in gesprek met de gemeenten en Vereniging Groninger Dorpen om de toegang tot snel internet op het platteland te helpen realiseren.

? Lees meer hierover deze week in Nieuwe Oogst, editie Noord

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  7° / 5°
  50 %
 • Donderdag
  5° / 3°
  90 %
 • Vrijdag
  6° / 2°
  90 %
Meer weer