Sharon+Dijksma+ontmoet+LTO%2Dbestuur
© Nieuwe Oogst

Sharon Dijksma ontmoet LTO-bestuur

Staatssecretaris Sharon Dijksma van Landbouw heeft vanmorgen voor het eerst officieel kennisgemaakt met het federatiebestuur van LTO. Dit gebeurde in combinatie met een bezoek aan de Rondeel-stallen in Barneveld.

Tijdens de eerste ontmoeting werd van gedachten gewisseld over diverse actuele thema’s tegen de achtergrond van onder meer het regeerakkoord. Er werd onder meer gesproken over omgeving, duurzaamheid, kennis en innovatie en werkgeverschap en internationaal beleid.

Waar het ging over het landelijk gebied kwamen onderwerpen aan de orde rond Natura 2000, de Ecologische Hoofdstructuur en de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS). Bij de zorgen over het toekomstige vakonderwijs is gesproken over de samenhang met het Topsectorenbeleid.

Voorts is van gedachten gewisseld over duurzaamheid tegen de achtergrond van mededinging en samenwerking met de supermarkten. Directeur Thijs Cuijpers van LTO Nederland ging in op de gevolgen van het opheffing van de productschappen.

Mestbeleid

Wat uitgebreider werd stilgestaan bij het nieuwe mestbeleid, mestverwerking en de werking van het nieuwe systeem in de praktijk. Dijksma kondigde aan, dat op korte termijn hierover een brief naar de Tweede Kamer gaat.

Rondeel

Bedrijfsleider Gerard Brandsen van Rondeel zette uiteen hoe deze bijzondere huisvesting van legkippen is gestart en hoe dit concept aanslaat in de praktijk.

? Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, edities LTO Noord

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  19° / 7°
  40 %
 • Zondag
  20° / 8°
  10 %
 • Maandag
  21° / 8°
  10 %
Meer weer