Gebruikersverklaring kavelruil Arkemheen

De kavelovergang van kavelruil Arkemheen moet gebeuren met een gebruikersverklaring. Dat vooruitlopend op de aktepassering van de ruilgrond. Boeren kunnen zo de grond komend groeiseizoen alsnog in gebruik nemen.

De commissie stuurde eind vorig jaar een brief naar de grondeigenaren, die mee willen doen aan de kavelruil. Staatsbosbeheer werkte tot nu toe niet mee.

Volgens de commissie en LTO Noord Veluwerand waren andere overheidspartijen nog niet in staat om een goede oplossing te vinden. Dit terwijl door kavelruil de natuurdoelen zijn te realiseren.

Mestwetgeving

Voor de 55 grondeigenaren die mee willen doen, zou het uitstel grote gevolgen hebben, ook financieel. Boeren kunnen niet voldoen aan de verplichting om hun percelen aan te melden voor de mestwetgeving voor dit jaar.

Ook de opgave van percelen voor weidevogelbeheer kan nu niet. Om dit op te lossen, komt er een gebruikersverklaring.

Informatiebijeenkomst

De kavelruilcommissie houdt op 22 januari een informatiebijeenkomst over de stand van zaken, de kavelovergang en de werkwijze rondom de gebruikersverklaringen. In de week daarna zijn er inloopdagen om de gebruikersverklaringen te ondertekenen.

Eind januari is er een gesprek tussen gedeputeerde Jan Jacob van Dijk en Staatsbosbeheer over de kwestie.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer