Start ZH-cursus weidevogelbescherming

Landschapsbeheer Zuid-Holland start deze winter een cursus vrijwillige weidevogelbescherming voor boeren.

De cursus bestaat uit drie avonden en een excursie en wordt gegeven op donderdag 31 januari, 7 en 14 februari 2013. De excursie is op zaterdag 20 april 2013. De kosten bedragen 25 euro inclusief koffie en cursuspakket.

In de cursus wordt aandacht besteed aan de verschillende soorten weidevogels, hun gedrag en de nesten. Verder wordt stilgestaan bij de agrarische werkzaamheden die van invloed zijn op de weidevogelstand.

Nesten

Ook de maatregelen die boeren kunnen nemen om nesten van weidevogels te sparen en het werk van vrijwillige weidevogelwachten komen aan de orde.

Tijdens de excursie in april ervaren de deelnemers 'de praktijk' van de weidevogelbescherming: de weidevogels, hun nesten en de nestbescherming.

Zelf aan de slag

Deelnemers aan de cursus kunnen in het voorjaar zelf aan de slag met weidevogelbescherming via de 22 lokale weidevogelgroepen, eventueel samen met ervaren weidevogelbeschermers.

In de periode van eind maart tot half juni besteedt een vrijwilliger gemiddeld vier uur per week aan weidevogelbescherming.

Vogelrijk

Zuid-Holland is een weidevogelrijke provincie met soorten als kievit, grutto, tureluur en zomertaling, aldus Landschapsbeheer Zuid-Holland. Ongeveer 80 procent van alle weidevogels in de provincie broedt op gewoon boerenland.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer