Brazilië verwacht goede suikeroogst

De groeiomstandigheden voor suikerriet in de Braziliaanse regio Sao Paulo zijn uitstekend. De oogstverwachting is 8 tot 10 procent hoger dan vorig jaar.

In de betreffende regio wordt ongeveer 60 procent van de Braziliaanse rietsuiker geproduceerd. Naast de positieve berichten uit Brazilië, meldt China juist dat vanwege het koude weer kans is op een kleinere suikeroogst.

Dst blijkt uit een verslag van de Suikerbegeleidingscommissie van Productschap Akkerbouw.

Noteringen

Door de overwegend goede oogstverwachtingen wereldwijd blijven de noteringen voor suiker op de internationale markten stabiel aan de lage kant.

In Londen daalde de notering voor 100 kilo witte suiker op levering maart 2013 de eerste week van het nieuwe jaar met 0,11 euro.

Wereldwijde oogst

Volgens de laatste cijfers gaat analysebureau Kingsmann uit van een wereldwijde suikeroogst van 182,5 miljoen ton bij een consumptie van 171,6 miljoen ton.

Het Amerikaanse landbouwministerie (USDA) is iets bescheidener met een oogstverwachting van 172,3 miljoen ton en een consumptie van 163,6 miljoen ton.

Voedingsmiddelenindustrie

Ondanks de hogere suikervoorraden steeg de prijs die Europese suikerproducenten doorberekenen aan de voedingsmiddelenindustrie in Europa met 8 euro per ton tot 728 euro per ton.

Suiker voor de chemische industrieën bleef afgelopen periode gelijk op 394 euro per ton.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer