Vion heeft koper voor Oerlemans

Vion gaat Oerlemans Foods, producent van vriesverse groenten, fruit en aardappelproducten, verkopen aan conservenfabrikant Baltussen. Dat is vandaag bekend gemaakt.

Vion+heeft+koper+voor+Oerlemans
© Jos thelosen

De verkoop houdt nauw verband met de nieuwe strategie die Vion afgelopen zomer aankondigde. Daar hoort het afstoten bij van Vion-bedrijven die niet tot de kernactiviteiten behoren. Eind oktober kwam bijvoorbeeld het bericht dat het Amerikaanse Banner Pharmacaps was verkocht.

Oerlemans Foods heeft een assortiment van ruim 1.000 producten en voert de merken Oerlemans, Keizer, Bio+ en Bauer. Het hoofdkantoor staat in Venlo, productiebedrijven zijn er in Nederland en Polen. Oerlemans biedt werkgelegenheid aan 740 mensen.

Groenten in glas

Baltussen Holding is eigenaar van de Baltussen Konservenfabriek in Driel. Kernactiviteit is het verwerken en leveren van groenten in glas aan retailers in West-Europa. Baltussen biedt ook biologische producten aan, onder meer onder het merk Bio+. Op dat gebied wordt al sinds 2008 samengewerkt met Oerlemans.

Bij de overname is ook Rijko, als strategische partner van Baltussen, betrokken. Het Helmondse bedrijf contracteert conservengroenten, onder meer in Polen.

Voorgenomen

Het gaat vooralsnog om een voorgenomen verkoop, laat Vion weten. De ondernemingsraad van Oerlemans Foods is om advies gevraagd. Ook is voor de transactie goedkeuring nodig van de mededingingsautoriteiten in Polen en Oekraïne.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer