Werknemers Vion krijgen alsnog € 500

Ongeveer 100 personeelsleden van de gesloten vestigingen van vleesverwerker Vion in Doetinchem en Son krijgen alsnog een vergoeding van € 500 euro.

Werknemers+Vion+krijgen+alsnog+%E2%82%AC+500
©

De vergoeding is onderdeel van een sociaal plan voor ongeveer 140 werknemers. Bij een reorganisatie in mei 2011 kregen alleen ontslagen werknemers de vergoeding.

De rechtbank in Den Bosch heeft nu bepaald dat ook werknemers die destijds overgeplaatst werden recht hebben op een vergoeding, mits zij kunnen aantonen lid te zijn van FNV Bondgenoten.

FNV

FNV Bondgenoten was in 2011 betrokken bij de onderhandeling voor het sociaal plan. Het meningsverschil tussen de vakbond en Vion ontstond over de vraag of het plan ook van toepassing was voor werknemers die bij een andere vestiging aan het werk konden.

Vakbondsbestuurder John Klijn: 'Er zijn voorbeelden van werknemers die nu 2 keer een uur moeten rijden. Het lijkt me redelijk dat Vion óók hen tegemoetkomt.'

Sluiting

In mei 2011 sloot VION haar vestigingen in Son (bij Eindhoven) en Doetinchem. In andere fabrieken in Boxmeer, Groenlo en Scherpenzeel kon een deel van het personeel aan de slag.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer