Vion stoot farmaceutische tak af

Voedselproducent Vion verkoopt zijn Amerikaanse bedrijf Banner Pharmacaps aan het Canadese Patheon Inc. Banner is een gespecialiseerde producent en ontwikkelaar van zachte gelatinecapsules voor de farmaceutische industrie. De verkoopprijs is $ 255 miljoen.

Vion+stoot+farmaceutische+tak+af
© Jos thelosen


Patheon is een Canadees bedrijf dat produceert voor de farmaceutische industrie. De verkoop vloeit rechtstreeks voort uit de reorganisaties die Vion momenteel versneld doorvoert.

Vion-bedrijven die niet langer onderdeel zijn van de kernactiviteiten van het bedrijf, worden verkocht, stelt Vion. Banner Pharmacaps, een gespecialiseerde producent en ontwikkelaar van zachte gelatinecapsules voor de farmaceutische industrie, had een zelfstandige positie binnen Vion.

Strategisch belang

'Patheon heeft tal van raakvlakken met het werkterrein van Banner Pharmacaps en biedt de onderneming kansen om door te groeien in de komende jaren. De verkoop van Banner is van strategisch belang voor beide organisaties', zegt Peter Beckers, voorzitter van de Board of Directors van Banner Pharmacaps en lid van de Raad van Bestuur van Vion.

Hierdoor kan Vion zich volgens Beckers volledig richten op zijn kernactiviteiten Food & Ingredients.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer