Vion stoot Britse vleestak af

Vion stoot alle activiteiten in Groot-Brittannië af en richt zich alleen nog op vlees in Nederland en Duitsland en op Ingredients wereldwijd.

Vion+stoot+Britse+vleestak+af
© Vion

Dit betekent de verkoop van alle Britse vleesfabrieken en slachterijen die het bedrijf in 2008 van Grampian overnam, heeft Vion vanmiddag bevestigd. Niet alleen wordt afscheid genomen van de Britse vleestak, ook groenten- en aardappelverwerker Oerlemans wordt verkocht.

Vion noemt deze keuze 'logisch en onvermijdelijk'. De koop van bedrijven in Europa, zoals Grampian, en de schaalvergroting waarmee Vion al enkele jaren bezig is, heeft niet opgeleverd wat ervan verwacht werd, erkent het bedrijf nu. 'Daarbij dwingen de historisch slechte marktomstandigheden in met name de Europese varkenssector ons tot het maken van scherpe keuzes.'

Ingrijpend

Algemeen directeur en bestuursvoorzitter Dirk Kloosterboer van Vion zegt dat dit 'een bijzonder lastige dag' is voor iedereen die bij Vion betrokken is. 'De beslissingen die we nemen zijn ingrijpend.'

Toch vindt hij deze stap noodzakelijk en onvermijdelijk. 'We brengen Vion terug naar zijn kernactiviteiten met varkensvlees en rundvlees in Nederland en Duitsland.' Kloosterboer zegt de verkoop van de Britse bedrijven zorgvuldig te gaan uitvoeren.

Broxburn

Afgelopen maand werd al bekend dat Vion een fabriek in Broxburn in Schotland gaat sluiten. Vion heeft 40 productielocaties in het Verenigd Koninkrijk, waar in totaal 11.500 mensen werken.

Volgens Sunday Times heeft Vion UK het afgelopen jaar veel last gehad van de stijgende graanprijzen en de zuinige Britse consument. De Britse dochter van Vion boekte vorig jaar een omzet van 1,1 miljard pond, waarop een verlies van 37 miljoen pond werd geboekt.

Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, edities LTO Noord

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer