Voercentrum melkveehouders in Lunteren

Met de ondertekening van de oprichtingsakte is vrijdag in Lunteren de coöperatie Voer Samenwerking Veluwe (VSV) van start gegaan. Daarmee willen ze de voerkosten verlagen.

De leden-melkveehouders gaan het voer voor hun koeien centraal inkopen, opslaan en dagelijks laten mengen en aanvoeren op hun boerderijen. Die specialisatie zorgt voor efficiëntie en dat drukt de kostprijs van de melk.

Peter Boersen uit Barneveld is voorzitter van VSV. Hij denkt dat over pakweg een jaar zijn koeien het voer elke dag vers voor het voerhek krijgen. Dat betekent geen omkijken meer naar inkuilen, uithalen of mengen. Ook hoeft hij niet langer zelf machines aan te schaffen.

Kostenbesparing

Het voercentrum kan voor de deelnemers een kostenbesparing van 1 tot 4 cent per kilo melk opleveren. Volgens Boersen blijkt dat uit berekeningen van Wageningen Universiteit.

VSV start vrijdag met elf leden maar wil naar minimaal twintig toe. Het coöperatieve voercentrum koopt straks gras en snijmaïs in. Dat kan bij de eigen leden, maar ook elders.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer