Van Norel verhuist door kavelruil

Martin en Paula van Norel-Buurkens verplaatsen hun bedrijf van Doornspijk naar Oosterwolde. Ze krijgen daar een huiskavel van 44 hectare.

Familie Van Norel begint op een compleet nieuwe locatie aan de Kleine Woldweg in Oosterwolde. De melkveehouders krijgen 44 hectare huiskavel op de overgang van zand- naar kleigrond. Zes hectare is veldkavel, aan de overkant van een rustige weg.

Van Norel bekeek of bedrijfsverplaatsing financieel mogelijk zou zijn. De gebouwen in Doornspijk zijn goed onderhouden, maar oud. De melkveehouders moesten investeren in een nieuwe stal. Ze doen dat nu op de nieuwe locatie.

Doorgaande weg

Martin en Paula melken 80 koeien. De oude huiskavel telt 15 hectare grond. De vier veldkavels liggen op twee tot vier kilometer afstand. Ze moeten daarbij over de drukke doorgaande weg van Nunspeet naar Elburg.

De Van Norels willen in Oosterwolde naar 140 koeien en 80 tot 90 stuks jongvee. De koeien, die weidegang krijgen, komen in een 0+4+2 stal, waarbij het jongvee in het gedeelte komt met de twee rijen boxen.

Investering

Volgens Van Norel gaat het bij de verhuizing om een investering van 900.000 tot 1 miljoen euro voor de nieuwe stal, exclusief erfverharding en woonhuis.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer