€ 150 miljoen voor innovatieve bedrijven

Er is volgend jaar 150 miljoen euro beschikbaar voor snel groeiende innovatieve bedrijven. Voorwaarde is wel dat die moeite hebben investeerders aan te trekken, meldt EZ-minister Henk Kamp.

Het departement stopt 100 miljoen euro in het potje en het Europees Investeringsfonds (EIF) 50 miljoen euro.Vaak kunnen innovatieve bedrijven niet groeien, omdat ze geen lening krijgen, geeft Kamp aan.

Dat komt volgens hem doordat de ontwikkeling van hun product nog niet zo ver is gevorderd dat investeerders interesse hebben.

Kapitaal

'Samen met het EIF kunnen we zorgen dat deze bedrijven meer kapitaal hebben om te innoveren en verder te groeien. Dat levert de banen en groei op die Nederland en Europa zo hard nodig hebben', verzekert de bewindsman.

Het fonds investeert voor ongeveer 20 procent in andere fondsen. Die moeten de overige 80 procent van hun kapitaal aantrekken bij private financiers. De 150 miljoen euro kan hierdoor uitgroeien tot 5.750 miljoen euro aan risicokapitaal.

Beheer

Participatiemaatschappij Oost (PPM Oost) gaat het fonds samen met het Europees Investeringsfonds beheren.

PPM Oost is het participatiebedrijf van Ontwikkelingsmaatschappij Oost Nederland. Het heeft het ministerie van EZ en provincies Gelderland en Overijssel als aandeelhouders.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer