Saeftinghe Zilt ZLTO Initiatief 2012

Zilteteeltenkweker Jean-Pierre van Wesemael uit Nieuw-Namen heeft de ZLTO Initiatiefprijs 2012 in de wacht gesleept.

Saeftinghe+Zilt+ZLTO+Initiatief+2012
© camile schelstraeten

ZLTO-voorzitter Hans Huijbers reikte de prijs, bestaande uit een sculptuur en 2500 euro, donderdag uit tijdens het ZLTO Congres in Den Bosch.

Van Wesemael teelt met zijn bedrijf Saeftinghe Zilt binnendijks zeegroenten zoals zeekraal, zeekool, lamsoren en zilte aardappelen.
De jury prijst het feit dat de jonge kweker op een hoog niveau de teelt optimaliseert en continu zijn afzetmarkt ontwikkelt en vernieuwt. Ook de totaalaanpak op zijn bedrijf maakte indruk.

Publieksprijs

De Publieksprijs, ook goed voor 2500 euro, ging naar de stichting Samenwerkende Zorgboeren Zuid (SZZ). Er werden bijna 1000 stemmen uitgebracht. De zorgboeren hebben gezamenlijk deze stichting opgericht om daarmee hun positie te versterken. Door het initiatief is een grote professionaliseringslag door de zorgboeren gemaakt.

De derde genomineerde Vair Varkenshuis ging niet met lege handen naar huis. Het nieuwe marktconcept van varkenshouders Marijke en Michiel Nooijen gaat uit van het fokken van varkens op een maatschappelijk gewenste wijze. De ondernemers zijn actief de dialoog met de omgeving aangegaan. Zij ontvingen een cheque van 1000 euro.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer