Vion: Resultaat Tillmann niet snel genoeg

De Raad van Commissarissen van Vion heeft bestuursvoorzitter Uwe Tillmann gisteren op een zijspoor gezet omdat de maatregelen voor een beter resultaat onder zijn leiding niet snel genoeg vorderden.

Vion%3A+Resultaat+Tillmann+niet+snel+genoeg
© Jos Thelosen

Volgens woordvoerder Marc van der Lee is het gedwongen aftreden van Tillmann geen 'wanhoopsdaad' van Vion. 'Alleen het proces dat moet leiden tot betere economische vooruitzichten heeft hij onvoldoende gerealiseerd, vonden de Commissarissen.'

De economische situatie en de marktsituatie dwingen Vion om sneller tot resultaten te komen.

Tot de maatregelen behoren onder meer de sluiting van diverse vestigingen in zowel Nederland als Duitsland en de verplaatsing van activiteiten op andere locaties. Dit zou honderden banen kosten.

Moksel

Tillmann trad toe tot de Raad van bestuur van Vion toen deze het Duitse Moksel in 2003 overnam. Bij dat bedrijf was hij ook al bestuursvoorzitter. Bij Vion volgde hij begin 2010 Daan van Doorn op als bestuursvoorzitter.

Tillmann wordt vervangen door Dirk Kloosterboer, tot op heden de hoogste baas bij Vions divisie Ingredients en vicevoorzitter van de Raad van bestuur.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer