Meningen vertrek Tillmann verdeeld

In de varkenssector zijn de meningen verdeeld over het plotselinge vertrek van Vion-topman Uwe Tillmann. Hij werd deze week door de raad van commissarissen vervangen door Dirk Kloosterboer.

Meningen+vertrek+Tillmann+verdeeld
© Jos Thelosen

Voorzitter Annechien ten Have van LTO-vakgroep Varkenshouderij denkt niet dat het aftreden van Tillmann een noodgreep is. Zij vindt het logisch dat een groot bedrijf als Vion een machtswisseling zorgvuldig voorbereidt en dat hier al eerder over is nagedacht.

Voorman Wyno Zwanenburg van de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) vindt het vreemd dat Vion de slechte marktsituatie, waardoor het strategische plan nu versneld moet worden uitgevoerd, niet eerder heeft voorzien. Hij verbaast zich erover dat Vion nu versneld moet reorganiseren.'Ze hebben toch marktanalisten bij Vion? Die hadden de prijsstijgingen op de markt kunnen voorzien.'

Lastig

Vions financiële positie is op dit moment lastig omdat afnemers lage prijzen betalen voor het vlees, terwijl de inkoopprijzen op een recordniveau liggen. De prijzen die retailers voor vlees betalen, hebben deels te maken met contracten die al in een eerder stadium zijn afgesloten.

Opgeblazen

Ten Have vindt dat berichten en analyses over Vions financiële positie veel te veel worden opgeblazen. Het is volgens haar belangrijker dat Vion nu orde op zaken kan stellen. 'Boeren zijn gebaat bij een renderende industrie. Dat geeft ons als boeren een ‘licence to produce’.'

• Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, edities LTO Noord

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 6°
    20 %
  • Maandag
    11° / 7°
    95 %
Meer weer