Grimme verstevigt grip op suikerbiet

Grimme heeft zich met de overname van fabrikant Kleine verbreed en met het Deense Asa-Lift voet aan wal gezet in de groenteteelt. Dat werd deze week duidelijk tijdens Grimme-Technica in Damme.

Grimme+verstevigt+grip+op+suikerbiet
© nieuwe oogst

Tijdens deze open dag maakte de machinefabrikant de overname bekend van Kleine, een fabrikant van bietenrooiers uit Salzkotten. De laatste jaren zat het merk in financieel zwaar weer. Desondanks produceerde Kleine jaarlijks ongeveer 200 machines.

Voor Grimme zijn de Cleanliner bietenladers van Kleine de belangrijkste aanwinst voor het programma. Het is een laad- en reinigingsinstallatie die de bieten vanuit de hoop op de vrachtwagen laadt, wat in Duitsland veel gebeurt.

Rooitechniek

In de groentetechniek heeft Grimme zich een positie verworven door de samenwerking met het Deense ASA-Lift, bekend van onder meer klembandrooiers. De machines blijven onder de merkeigen blauwe kleur verschijnen.

Uit eigen huis presenteerde Grimme de Rexor 630 bietenrooier met een bunkerinhoud van 30 ton. Deze komt naast de al bestaande Rexor 620.

Aardappelrooiers

Bij de aardappelrooiers presenteerde Grimme de SE 260, een nieuwe getrokken 2-rijige bunkerrooier. Deze komt tussen de 1-rijer SE 85-55 en de grotere 2-rijer SE 150-60.

Grimme introduceerde vorig jaar het prototype van de 4-rijige zelfrijdende Varitron 470 op rupsonderstel, waarvan dit jaar de nulserie in bedrijf is gegaan. Deze rooier krijgt er nu een wielversie bij.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer