Planten+per+trein+naar+Polen
© VGB

Planten per trein naar Polen

Een container vol planten uit Nederland is vandaag voor het eerst met de trein vervoerd naar Polen.

Het transport van bloemen en planten per trein naar Polen vindt plaats in het kader van het project Greenrail 2. Dit is een initiatief van VGB, de brancheorganisatie voor de export van bloemen en planten.

De eerste planten zijn in opdracht van een exporteur in Aalsmeer vervoerd en bestemd voor een grote supermarktketen in Polen. De eindbestemming vandaag was de Poolse stad Kutno, waar een gloednieuwe terminal in gebruik is genomen.

Poolse spoorwegen

De container met planten is geladen in Rotterdam bij een terminal van de Poolse spoorwegen. Eerder al startte railvervoer vanuit Nederland naar Milaan. Dat traject is de proeffase voorbij en draait inmiddels op volle toeren.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  14° / 9°
  30 %
 • Zondag
  13° / 13°
  90 %
 • Maandag
  13° / 9°
  20 %
Meer weer