ASN Bank beheerder energiepot Overijssel

Het beleggingsbedrijf van de ASN Bank wordt de beheerder van het Energiefonds Overijssel, in die pot zit € 250 miljoen. Het beleggingsbedrijf werkt hierbij samen met Royal HaskoningDHV en Start Green Venture Capital.

ASN+Bank+beheerder+energiepot+Overijssel
© Provincie Overijssel

Ondernemers en woningcorporaties kunnen vanaf medio januari 2013 bij het fonds terecht. Ze krijgen daar informatie over financiering of investeringen in nieuwe energiebronnen zoals biomassa, zon en aardwarmte.

Duurzame vormen van energie moeten in 2020 20% van de totale energiebehoefte in provincie Overijssel voorzien.

Energiebesparing

Energiefonds Overijssel biedt volgens gedeputeerde Theo Rietkerk aan ondernemers en woningcorporaties de mogelijkheid om hun energieprojecten te financieren. 'Niet op de traditionele manier met subsidies, maar door leningen, participaties en garanties.'

Het fonds wil daarmee realiseren dat alle investeringen worden terugbetaald of -verdiend. Het fonds beoogt een financieel rendement van 2%.

Innovatiekracht

Verder wil de provincie met het fonds de innovatiekracht bij bedrijven in Overijssel bevorderen. Tevens betekent dit een impuls voor de werkgelegenheid.

'De doelstelling van de provincie en van de samenwerkingspartners sluiten naadloos op elkaar aan: Investeren in duurzaamheid loont', geeft Rietkerk aan.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer