Nieuwe subsidie oude kassen Zuid-Holland

Provincie Zuid-Holland heeft een nieuwe subsidieregeling voor de sanering van verspreide glastuinbouw vastgesteld. Hiervoor is in totaal een bedrag van € 412.254 beschikbaar.

Gemeenten en regio’s kunnen vanaf 1 januari 2013 opnieuw subsidie aanvragen voor het opruimen van verouderde kassen buiten de concentratiegebieden voor de glastuinbouw.

Met de nieuwe regeling kan ook subsidie worden verkregen voor bemiddeling bij sanering. Onder bemiddeling wordt verstaan: planvorming, procesbegeleiding, advies en voorlichting. Hiervoor is in totaal een bedrag van € 580.000 beschikbaar, met een maximum van € 250.000 per aanvraag.

Modernisering

Het doel van de nieuwe regeling, de Subsidieregeling sanering en bemiddeling verspreide glastuinbouw Zuid-Holland, is gelijk aan dat van de oude regeling: zorgen voor een aantrekkelijk landschap, meer ruimte voor natuur en bundeling van sterke bedrijven. Dat alles draagt weer bij aan modernisering van de glastuinbouw en een beter vestigingsklimaat, meldt provincie Zuid-Holland.

De regeling is van toepassing in gemeenten met waardevolle landschappen met verouderde kassen waarover nog geen saneringsafspraken zijn gemaakt. De namen van deze gemeenten staan in de regeling vermeld.

Cofinanciering

Voorwaarde voor alle subsidies is dat de aanvragers minimaal eenzelfde bedrag als cofinanciering in hun projecten steken. Als het gaat om subsidies voor bemiddeling, mogen zij ook de inzet van eigen personeel als cofinanciering aanmerken. Alle subsidies worden over een periode van maximaal 6 jaar uitgekeerd.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer