Sloop+Stompwijks+glas+eindelijk+begonnen
© Geroge Hoeberechts

Sloop Stompwijks glas eindelijk begonnen

Wethouders Marcel Houtzager en Heleen Mijdam van gemeente Leidschendam-Voorburg trotseerden vanmorgen de stromende regen bij het officiële startsein voor de sloop van het verspreide glas in Stompwijk.

Deze week ging de sloop van een glastuinbouwbedrijf aan de Stompwijkseweg van start. De kas is met 2,2 hectare de grootste die wordt gesloopt. In totaal wordt dit jaar 4 hectare verspreid glas in Stompwijk opgeruimd.

De sanering moet de openheid van het landschap verbeteren. Gemeente Leidschendam-Voorburg houdt aan deze sanering het recht over om onder voorwaarden enkele woningen in het buitengebied te bouwen.

Te traag

Het provinciaal bestuur van LTO Noord Zuid-Holland sprak gisteren nog tijdens een hoorzitting bij provincie Zuid-Holland over het trage verloop bij dit soort saneringsprojecten. De sloop in Stompwijk liet 9 jaar op zich wachten.

Weer

 • Woensdag
  5° / 1°
  10 %
 • Donderdag
  8° / 4°
  70 %
 • Vrijdag
  7° / 4°
  20 %
Meer weer